Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 16 000 Ft-tól egész Magyarországon.
Minden héten H, K, Sze pörkölünk. A kedd estig beérkezett rendelésekre tudjuk garantálni, hogy még azon a héten kézbesítjük.
Átmenetileg sajnos elfogyott az összes kapszulás kávénk, de hamarosan gyártjuk a következő adagot izgalmas, új kávékból!
Keresés
3.790 Ft
Menny.:db

BURUNDI YANDARO ESZPRESSZÓ

Ízjegyek: málna, mandarin, zöld tea
Farmer: kistermelők
Variáns: Red Bourbonn
Feldolgázási eljárás: mosott
Régió: Kayanza
Magasság: 1800 masl
Kiszerelés
3.790 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Az esőerdő és egy nagy folyó közelében található Yandaro állomás elhelyezkedése kifejezetten ideális egy már amúgy is nagy potenciállal rendelkező kávézónában. Az állomás több mint 3190 helyi kávétermelőt szolgál ki az azt körülvevő 22 dombról. Válogatás után a cseresznyét a beérkezést követő 6 órán belül meghámozzák. Az állomás óránként akár 3 tonna cseresznyét is képes feldolgozni. A hámozás során a cseresznyét egy további elválasztó koronggal felszerelt Mackinon 3-tárcsás gépen sűrűség szerint szétválasztják magas és alacsony minőségűre. A kávét ezután 10-12 órán át erjesztik a közeli patakból származó tiszta vízben. Az erjedést követően a kávét a mosó- és osztályozó csatornákon vezetik át, hogy eltávolítsák a maradék nyálkahártyát, és hogy a kávészemeket sűrűség szerint további kategóriákra bontsák. A pergament afrikai szárító ágyakra terítik, ahol lassan 2-3 hétig szárad. A munkások gyakran átvizsgálják a száradó kávét, hogy kiszedjék a sérült vagy hibás babokat, amelyek a korábbi minőségellenőrzések során átjutottak. A nyomon követhetőség érdekében, minden asztalt felcímkéznek a lot információival.

Paraméterek

Pörkölés Eszpresszó
Ízjegyek málna, mandarin, zöld tea
Régió Kayanza
Termelő kistermelők
Fajtavariáns Red Bourbon
Feldolgozás mosott
Magasság 1800 masl
Az oldal tetejére