Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 16 000 Ft-tól egész Magyarországon.
Minden héten H, K, Sze pörkölünk. A kedd estig beérkezett rendelésekre tudjuk garantálni, hogy még azon a héten kézbesítjük.
Keresés

Rólunk

Dobos Ádám
CEO és alapító
Kapcsolat

Ébredezés

Pörkölő üzemünket 2017-ben indítottuk el Patrik Rolf Karlsson brewers cup világbajnok 2. helyezett és a koppenhágai April Coffee alapító tulajdonosának mentorálása mellett.

Magyarország egyik első specialty kávépörkölőjeként fő célunk a kezdetektől fogva az, hogy kiváló minőségű, izgalmas kávékat mutassunk be, minél többet feltárva a kávécserjéktől a csészéig vezető útból.

Vállalkozásként a környezetbarát, etikus és fenntartható munkavégzési megoldások kialakítására összpontosítunk.

Felébredtünk

A fenntarthatóság csak tisztességes árak mellett és hosszú távú partnerségekkel működhet. A gazdák kemény munkája és a kiváló minőség iránti elkötelezettségük nélkül kávéink nem lennének olyan finomak. Ezért fontos nekünk, hogy elmeséljük azoknak a gazdaságoknak és feldolgozó állomásoknak a történetét, amelyekkel együtt dolgozunk.

Még nem vagyunk elég nagyok ahhoz, hogy közvetlenül működhessünk együtt kávé termelőkkel. Azonban minden évben ugyanazon farmok és feldolgozó állomások kávéit keressük zöld kávé beszerzési partnereink kínálatában. Így folyamatosan támogathatjuk kedvenc gazdaságainkat, farmereinket.

Hosszú távú tervünkben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megkeressük azokat a gazdálkodókat, akikkel közvetlenül tudunk együtt dolgozni és együtt fejlődni. Ezzel az elköteleződéssel értéket teremthetünk a termelők számára, és termékeinket még jobbá tehetjük, ha termőterületekre látogatva tanulhatunk és fejlődhetünk tovább.

Szeretnénk megosztani ezeket a tanulságokat és kísérleteket szeretett partnereinkkel és vásárlóinkkal. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, szükségünk van az Ön bizalmára és támogatására. Így zárhatjuk le együtt az ellátási láncot, és valódi értéket hozhatunk létre az ellátási lánc összes szereplője számára.

Ez az igazi kávés utazás, amelyre szeretnénk meghívni!

Szigorú értékelés alapján kiválasztott specialty kávék

Az SCA (Specialty Coffee Association) szigorú szabályozása szerint minden általunk választott kávé legalább 84 pontot ér el a 100-ig terjedő skálán. Ez azt jelenti, hogy csak a legkiválóbb minőségű alapanyagokat választjuk ki.

Partnerként olyan gazdaságokkal dolgozunk, amelyek fenntartható gyakorlatokat alkalmaznak és fair trade kereskedelmi kapcsolatokat ápolnak. Így a kávétermelők még több fejlesztésre és előrehaladásra tudnak összpontosítani.

A kávékat szigorúan a friss betakarítású nyerskávé kínálatból választjuk ki, amelyek többlépcsős mintapörkölési és kóstolási eljáráson esnek át, mielőtt kínálatunkba kerülnének.

A kiválasztott kávékat kizárólag referencia profil alapján pörköljük a konzisztens minőség érdekében.

Az összes pörkölést heti rendszerességgel minőség ellenőrző kóstolásnak vetjük alá, mely során szoftveresen rögzítjük az eredményeket, és szükség esetén a pörkölési profilokat ennek megfelelően módosítjuk, alakítjuk.

Kávéinkat öt ízkategória alapján választjuk ki, az aktuálisan elérhető legfrissebb szüretekből, előzetes vak kóstolás útján. A kategóriákat úgy alakítottuk ki, hogy fogyasztóink ízlési preferenciáit minél szélesebb körben lefedhessük, és mindenki könnyen megtalálja kínálatunkban a neki leginkább tetsző ízprofilt.

Íz kategóriáink jellemzői

Kínálatunk öt kategóriát foglal magában, és szezonálisan változik, hogy mindig a friss szüret kerülhessen a pörkölőnkbe. Így garantáljuk, hogy mindig friss, izgalmas és különleges kávékat kínálunk.
KLASSZIKUS
Egy igazán kiváló belépő a specialty kávék világába. Testes, krémes eszpresszó, lágy savassággal és hosszan tartó, csokoládés utóízzel.
ELEGÁNS
Ebben a kategóriában kiegyensúlyozott, bársonyos korty érzetet nyújtó kávékat szeretnénk bemutatni. A csészében kellemes savakkal, selymes testtel és mély, édes utóízzel találkozhatunk.
FELFEDEZŐ
Kiváló komplexitású, gyümölcsösen édes kávék azoknak, akik már megbarátkoztak az inkább gyümölcsös kávékkal.
EXTRAVAGÁNS
Összetett, izgalmas kávék, sok gyümölcsösséggel és vibráló savakkal. Mikro ültetvények tételei, melyekből szépen kivehető a termőterület és a feldolgozás adta karakter.

LIMITÁLT
Limitált mennyiségben elérhető exkluzív Nano tételek. A kávé feldolgozása, a farm, a kávé variáns, vagy mind a három ezek közül kiemelkedő és ritkaságnak számít.

Filozófiánk

Fenntartható munka módszerekkel és megoldásokkal törekszünk az ökológiai lábnyomunk minimalizálására. A gazdákkal való közös munka során nem csak a kávéjuk transzparens bemutatására törekszünk a gondos, precíz pörkölés által, hanem történeteik elmesélését is fontosnak tartjuk. A folyamatos fejlődésben és tanulásban hiszünk, hogy egyre élvezetesebb élményt nyújthassunk a tudatos kávéimádóknak.

Az oldal tetejére