Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 16 000 Ft-tól egész Magyarországon.
Minden héten H, K, Sze pörkölünk. A kedd estig beérkezett rendelésekre tudjuk garantálni, hogy még azon a héten kézbesítjük.
Átmenetileg sajnos elfogyott az összes kapszulás kávénk, de hamarosan gyártjuk a következő adagot izgalmas, új kávékból!
Keresés
16.490 Ft
Menny.:db

ETIÓPIA BOMBE FILTER

Ízjegyek: sárgabarack, szamóca, tejcsokoládé
Farmer: kistermelők
Variáns: Mikicho, Setami
Feldolgázási eljárás: száraz
Régió: Sidama
Magasság: 2000masl
Kiszerelés
16.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Bombe nevű kávénk a Testi Ayla Mosó Állomásról érkezett, amelyet 2010-ben alapítottak, és 2016-ban a Testi csoport része lett, egy családi tulajdonban lévő specialty kávé termelő és exportáló vállalkozás. Küldetésük nem csak az, hogy a lehető legjobb minőségű kávékat biztosítsák, hanem hogy vissza is adjanak azoknak a gazdáknak, akiknek jelentős szerepük volt a specialty kávé előállításában, amelyet ma úgy szeretünk. Az üzem mintegy 375 kistermelőt szolgál ki Sidama-ban, Shantawene-ben. Az itteni termelők átlagosan 2,5 hektárt birtokolnak, és olyan fajtákat termesztenek, mint a Mikicho és a Setami, amelyek őshonos, helyi kávék. A kávék Etiópiában jellemzően a mosóállomás szintjéig követ-hetők: az itteni átlagos termelő a cseresznyét a mosóállomásra szállítja, ahol összekeverik más termelők szállítmányaival, és szükség szerint feldolgozzák. Ezt a tételt Natural, vagy másnéven száraz módszerrel dolgozták fel. A kávét jellemzően a betakarítás napján szállítják le, majd első lépésként érettség és minőség szempontjából szétválogatják, mielőtt leöblítenék a szennyeződésektől. Tételünk a legmagasabb minőséget, a Grade 1-et érte el. Ezután emelt szárító ágyakra, vagy asztalokra terítik, ahol a szárítás során folyamatosan forgatják, és a dolgozók kézzel eltávolítják az összes hibás babot. A száradás az időjárástól függően átlagosan 8-25 napig tart.

Paraméterek

Pörkölés Filter
Ízjegyek sárgabarack, szamóca, tejcsokoládé
Régió Sidama
Termelő kistermelők
Fajtavariáns Mikicho, Setami
Feldolgozás száraz
Magasság 2000masl
Az oldal tetejére