Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 16 000 Ft-tól egész Magyarországon.
Minden héten H, K, Sze pörkölünk. A kedd estig beérkezett rendelésekre tudjuk garantálni, hogy még azon a héten kézbesítjük.
Átmenetileg sajnos elfogyott az összes kapszulás kávénk, de hamarosan gyártjuk a következő adagot izgalmas, új kávékból!
Keresés
4.190 Ft
Menny.:db

BURUNDI GIKU FILTER

Ízjegyek: sárgabrack, citrusok, fekete tea
Farmer: kistermelők
Variáns: Bourbon
Feldolgázási eljárás: mosott
Régió: Kayanza
Magasság: 1700-1900 masl
Kiszerelés
4.190 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Ben és Kristy Carlson 2011-ben Burundiba költözött, és észrevették, hogy az ország újonnan privatizált kávéiparát igazságtalanság és rossz gazdálkodási gyakorlat is áthatja. Azt is látták, hogy a pörkölőknek szerte a világon nehéz dolguk volt, hogy folyamatosan kiváló kávékat szerezzenek Burundiból. Annak érdekében, hogy mind a gazdálkodók, mind a pörkölők életében pozitív változást lássunk, megszületett a Long Miles Coffee. Kávénk a Giku-hegyen élő és dolgozó gazdáktól származik.  A kávé a dombon termesztett legfontosabb növény, amely szorosan versenyez a kukoricával és a babbal. A Kibira-erdő, Burundi egyetlen őshonos esőerdeje ötvennégy kilométerre dereng a távolban. A kistermelők a közelmúltban a Long Miles Coffee Project által épített és üzemeltetett Ninga mosóállomásra szállítják terményüket. Az állomás 1900m tengerszint feletti magasságban található, és a Nkokoma folyó szegélyezi. A Ninga állomás megalakulása előtt a gazdáknak 15 km-t kellett gyalogolniuk, átkelniük két folyón, és át kellett haladniuk két tartomány határán, hogy eljussanak a Bukeye mosóállomásra. Tételünk nedves eljárással lett előkészítve ami a sárgabarack, a citrusok és a fekete tea ízjegyeit hozza felszínre.

Paraméterek

Pörkölés Filter
Ízjegyek sárgabarack, citrusok, fekete tea
Régió Kayanza
Termelő kistermelők
Fajtavariáns Bourbon
Feldolgozás mosott
Magasság 1700-1900 masl
Az oldal tetejére